אסתמה (קצרת)

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

אסתמה

אסתמהאסתמה היא מחלת ריאות בה מופיעה היצרות של דרכי האוויר הגורמת לקוצר נשימה. אצל רוב האנשים, אסתמה מופיעה כהתקפים של קוצר נשימה וצפצופים, ובמקרים רבים מטפלים בה באמצעות משאפים ותרופות נוספות.

מחלת האסתמה נפוצה מאוד אצל ילדים, אך גם יכולה להופיע אצל מבוגרים. קיים קשר בין התקפי האסתמה לנטייה לאלרגיה ולנוכחות אלרגנים, ולכן קיימים אנשים אשר מפתחים את ההתקפים בצורה מוגברת.

הטיפול באסתמה הוא סימפטומטי בלבד, ועדיין לא קיימת דרך לרפא את המחלה. עם זאת, טיפול טוב יכול לשפר את אורח החיים ולהפחית בצורה משמעותית את תדירות וחומרת ההתקפים, וכיום חולי אסתמה אשר מטופלים היטב יכולים ליהנות מחיים טובים ומלאים.

הסימנים של התקף אסתמה

התקפי אסתמה מופיעים בדרגת חומרה משתנה בהתאם לרגישות ולסביבה. קיימים אנשים שעוברים מספר מועט של התקפים, ולעומתם קיימים אנשים אחרים הסובלים מהתקפים חמורים מאוד בתדירות גבוהה.

בין ההתקפים ההרגשה הכללית בדרך כלל טובה, ולא מורגשים סימפטומים או בעיות נשימה אחרות.

רוב סימני מחלת האסתמה מופיעים בשעות הלילה ובמהלך פעילות גופנית, וכמו כן עלולים להתפתח בעקבות טריגרים חיצוניים (כמו אלרגנים).

מחלת האסתמה מתבטאת בעיקר על ידי קוצר נשימה והפרעות שינה, וכמו כן עלולים להופיע צפצופים ושיעול כרוני.

גורמים לאסתמה

הגורמים למחלת האסתמה אינם ברורים, וככל הנראה מדובר בשילוב של סביבה אלרגנית וגורמים תורשתיים.

התהליך הפתולוגי של היצרות דרכי האוויר נגרם על ידי תהליך דלקתי, אשר מופיע בדרך כלל לאחר חשיפה לטריגר (כמו אבק, אלרגנים וכו'). הגורמים המרכזיים להתקפי אסתמה הם:

  • אלרגנים המועברים באוויר – חלקיקים כמו אבק, פרוות בעלי חיים, עובש ואלרגנים נוספים אחראים לרוב מקרי התקפי האסתמה.
  • זיהומים במערכת הנשימה – דלקות ריאות ויראליות וחיידקיות עלולות לגרום להחמרה בהתקפי האסתמה ובצורך בהגברת הטיפול.
  • פעילות גופנית – קיימים אנשים הסובלים מהופעת התקפי אסתמה על רקע פעילות גופנית. בדרך כלל בזמן מאמץ מופיע התקף הגורם לקוצר נשימה קשה ודורש שימוש במשאף.
  • אוויר קר – מקרים רבים של נשימת אוויר קר גורמים להופעת התקפי אסתמה.
  • עישון – אחד הגורמים המרכזיים להופעת התקפי אסתמה הוא עישון. ילדים להורים מעשנים סובלים יותר מהתקפי אסתמה, וגם אצל מבוגרים עישון אקטיבי או פאסיבי עלול להגביר את הופעת ההתקפים. יתרה מכך, ידוע שהאלרגנים והחומרים המזיקים המצויים בסיגריות נשארים על הגוף והבגדים במשך זמן רב, ועל כן גם הורים המעשנים שלא בנוכחות ילדיהם יכולים לגרום להופעת התקפי אסתמה.
  • תרופות – קיימות תרופות שונות כמו חסמי בטא ואספירין המשפיעות על התקפי האסתמה.
  • לחץ נפשי – בדומה לפעילות גופנית גם לחץ נפשי גורם לעומס על מערכת הנשימה ומגביר את הופעת התקפי האסתמה.

הטיפול באסתמה

הטיפול במחלת האסתמה מתבסס על טיפול מניעתי וטיפול בהתקפים. רוב חולי האסתמה מטופלים בצורות שונות על מנת למנוע או לצמצם את נוכחות ההתקפים.

הטיפול מתבצע על ידי משאפים המכילים מרחיבי סימפונות וסטרואידים, ותדירות השימוש והמינון נקבעים בהתאם לחומרת המחלה.

כמו כן, על חולי האסתמה להתאים את אורח חייהם למחלה ולהימנע מכניסה למצבים הגורמים להופעת ההתקפים – צמצום האלרגנים בבית, הימנעות מפעילות גופנית באוויר קר והפסקת עישון.

כמו כן, חשוב לזכור שהתקפי אסתמה שאינם מטופלים גורמים לקוצר נשימה קשה ביותר ועלולים להוביל להיפוקסיה ולנזקים ארוכי טווח, ועל כן על כל חולה אסתמה לשאת משאף ותרופות נוספות על מנת לטפל בהופעה חריפה של התקף. שימוש בתרופות אלה נחשב למציל חיים, ויש להתייחס אליהן בהתאם.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן