התרופה שמאריכה את חיי חולי סרטן הריאות

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

תרופות לריאות - סל בריאות 2014

תרופות לריאות - סל בריאות 2014סרטן הריאות הינו הגורם המוביללמוות מכלל מקרי המוות הקשורים לסרטן.סרטןריאות מסוג של תאים שאינם קטנים (NSCLC) מהווה כ85% מכלל מקרי סרטןהריאות.

אחד מתתי הקבוצות הוא סוג סרטן הריאות המונע על ידי מוטציה בגן EGFR, גן האחראי על קולטני גדילה באפידרמיס.

בכנס השנתי של האגודה האמריקנית לאונקולוגיה ASCO בשיקגו, הוצג כי חולי סרטן ריאות מתקדם בעלי מוטציה חיובית של EGFR הראו יכולת הישרדותית ושיפור באיכות החיים לאחר שימוש בתרופת אפטיניב (Afatinib), תרופה חדשה המשולבת בהמשך בטיפולי כימותרפיה. על פי הממצאים הוצג כי התרופה מאריכה חיים וזאת בהשוואה לטיפול כימותרפי סטנדרטי.

מהו EGFR ומה תפקידו בהיווצרות סרטן הריאות?

EGFRהוא חלבוןהממוקםעל פני שטחם שלתאים סרטנייםרביםוהוא למעשה מעורבבגידולהסרטני מסוג של תאים שאינם קטנים.

באמצעות חסימת מסלול פעילותו של חלבון EGFR, טיפולים ממוקדים עשויים לסייע בעיכוב צמיחת הגידול. Afatinib הוא טיפול מחקרי חדש וממוקד אשר חוסם את נתיב פעילותו של EGFR, כמו גם קולטנים אחרים המשויכים למסלול EGFR.

המחקר החדש

במסגרת המחקר השתתפו 345 חולים המאובחנים עם סרטן ריאות מתקדם מסוג התאים שאינם קטנים והנושאים מוטציות EGFR.

החולים חולקו באופן אקראי למספר קבוצות, כאלה שקיבלו טיפול באפטיניב ואחרים שעברו טיפול כימותרפיה משולב וסטנדרטי.

לאחר תקופת מעקב של 8 חודשים נמצא כי התרופה עכבה את התקדמות המחלה למעלה מארבעה חודשים ולמעשה האריכה חיים במשך תקופה זו לעומת הטיפול הסטנדרטי. לסיכום, החוקרים הסיקו מתוך המחקר כי אפטיניב מאריכה חיים בממוצע של כ 11.1 חודשים לעומת 6.9 חודשים עם טיפול סטנדרטי.

עוד נטען על ידי החוקרים כי אפטיניב יעילה בחולי סרטן ריאות המאובחנים עם מוטציה ב- EGFR. חולים שטופלו באפטיניב ציינו כי חוו שיפור באיכות החיים וחלה האטה בקצב החמרת התסמינים הכוללים שיעול וקוצר נשימה, בניגוד לחולי סרטן ריאות שטופלו בכימותרפיה.

בשלב זה, החוקרים משערים כי התרופה החדשה חוסמת את מסלול פעילות של החלבון EGFR ובכך למעשה חוסמת ביעילות רבה יותר את תרומתו למחלת הסרטן. החוקרים מאמינים כי הטיפול בתרופה עשוי לשמש כטיפול ראשוני ויאריך חיים בשל כך.

יתרון התרופה על פני טיפולים אחרים

אפאטיניב ניתנת לשימוש כטבליה הניטלת דרך הפה ובכך למעשה מהווה יתרון על פני אמצעי טיפול אחרים כמו כימותרפיה. אפאטיניב חוסמת את התרבות התאים הסרטניים בריאות וכך ל בולמת ומעכבת את התפתחות המחלה בהצלחה. נתוני המחקרים הראו כי התרופה מפחיתה את הסיכון למוות ב-19 אחוזים בקרב חולי סרטן הריאות.

מהי המטרה של הטיפול הממוקד?

טיפול ממוקדטומן בחובותרופותשמטרתן לפעול בגנים מסויימיםאו חלבונים הנמצאים רקבתאים הסרטניים או בסביבתהרקמהשמובילה להתפשטות הגידול והשרדותו. טיפול ממוקד לעיתים מלווה בטיפולי כימותרפיה וטיפולי סרטן אחריםהחוסמים אתהצמיחה והתפשטות שלהתאים הסרטניים.

מנהל המזון והתרופות האמריקניות (FDA) אישר מספר טיפולים לצורך המלחמה במחלת סרטן הריאות ולאחרונה אישר את השימוש באפאטיניב לשם כך.

גנים או חלבונים שעוברים מוטציה, מובילים לחלוקת תאים בלתי תקינה וחריגה ובכך למעשה גורמים להיווצרות של מחלת סרטן והתפשטותה. החוקרים במסגרת המחקר תרים אחר המוטציות הגנטיות האחראיות להתפתחות סרטן הריאות. לצורך כך אפאטיניב פותחה כדי לחסום באופן ממוקד את המוטציה הגנטית בEGFR .

טיפול ממוקד בסרטן ריאות נעשה גם על ידי תרופות הפועלות על הגן ALK ומעכבי אנגיוגנזה המאושרים לטיפול בסוגים מסוימים של סרטן הריאות.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן